Bitcoin-pris treffer Historiske $ 19.000 milepæl, Eyes New Record Highs

Prisen på verdens mest verdifulle kryptovaluta har gått absolutt berserk de siste par dagene. Etter å ha avkjølt seg kort mens altcoins som XRP og ethereum stjal showet, beveget Bitcoin Loophole seg over $ 19 000 i dag for første gang siden desember 2017. Kryptovalutaen er opp 4,63% på dagen i følge data levert av CoinMarketCap og 13,19% den siste uken.

Bitcoin er nå bare noen få dollar unna sin levetid på under 20 000 dollar. Milepælen kommer blant økt interesse for flaggskipets kryptovaluta.

Bitcoin Bulls er i førersetet

24. november klatret bitcoin over $ 19K for første gang på nesten tre år. Opptrenden kommer på bakgrunn av måneder med vedvarende høyder. Bitcoin hentet tilbake alle tapene fra koronavirusindusert krasj i midten av mars. Videre har kryptovalutaen samlet seg over 72% fra nivåene på $ 11K i august.

Mange tekniske og grunnleggende faktorer har bidratt til den oppadgående trenden, men institusjoner og tradisjonelle investorer som i økende grad aksepterer bitcoin, anses som den viktigste katalysatoren. Big-name investorer har offentliggjort at de kjøpte bitcoin etter å ha innsett at eiendelen er en levedyktig digital butikk med verdi.

Bitcoin har også vært vitne til store investeringer fra børsnoterte selskaper som MicroStrategy og Square, ved siden av PayPal sin nye beslutning om å gi kunder tilgang til kryptovalutaer. Bare i går bekreftet PayPal-sjef Dan Schulman selskapets planer om å innføre kryptovaluta-tjenester.

Når etterspørselen stiger, blir selvfølgelig bitcoins tilbud presset på grunn av halveringen som fant sted i mai i år – færre antall bitcoins blir nå preget på daglig basis.

Hva blir det neste?

Spesielt har bitcoin sin markedsverdi også økt når prisen på kryptovaluta stiger. Bitcoins markedsverdi ligger for tiden på rundt 358 milliarder dollar. Dette plasserer kryptovaluta nummer én på det 15. stedet blant noen av de største selskapene i verden, per data fra AssetDash.

Etter hvert som prisen på kryptovaluta fortsetter i oppsving, kan den lett forbi flere selskaper i nær fremtid. Etter nylig å komme forbi betalingsgiganten Mastercard, ønsker bitcoin nå å styrte JPMorgan Chase & Co – kryptovalutaen er bare 12 milliarder dollar kort.

I tillegg forventer analytikere at prisen på bitcoin vil fortsette å øke når den retter seg mot nye rekordhøyder. En investor som går etter det elektroniske aliaset Blackbeard har fremhevet mangelen på valutatilstrømning til tross for at BTC-prisen krysset $ 19K-merket. Dette antyder at salgspresset på den øverste kryptovalutaen så langt er ubetydelig. Blackbeard twitret:

“Selv om prisen på $ BTC er over 19 000 USD, er det ikke uvanlig antall innstrømninger å oppdage på kryptobørsene. Dette gjør meg bullish av tbh. ”