XRP Bijna net zo populair als Bitcoin (BTC) onder Crypto Traders in Japan, met ethereum (ETH) Distant Third, Survey Shows

Een nieuw onderzoek van de Japanse crypto-uitwisseling Bitmax toont aan dat Bitcoin en XRP nek-aan-nek in populariteit zijn.

De uitwisseling publiceerde de resultaten van de enquête op Twitter. Het toont aan dat BTC de favoriete crypto-activum is onder 26% van de respondenten, met een achterstand van XRP van één procentpunt, namelijk 25%.

Etherische klokken komen binnen op een verre derde, met 9% van de stemmen. De overige 40% bestaat uit verschillende altcoins, waaronder NEM, Mona, Nano, Chainlink en Chiliz.

In totaal hebben 1.498 mensen deelgenomen aan het onderzoek.

De Japanse berichtengigant Lijn lanceerde Bitmax in september vorig jaar na goedkeuring van de Financial Services Agency van het land.

De resultaten van het onderzoek sluiten aan bij de gegevens van de Japanse crypto-uitwisseling JVCEA, die meldde dat Bitcoin Method, XRP en Ethereum de eerste, tweede en derde plaats innamen als de populairste munten op haar platform gedurende 2019.

De drie munten bevinden zich in 2020 op zeer verschillende trajecten. Dit jaar is Bitcoin gestegen van $7.203 naar $9.391 – een stijging van 30%. Ethereum is gestegen van $130,67 naar $229,30 – een stijging van 75%. Intussen is XRP vlak gebleven en is het nu precies waar het aan het begin van het jaar begon, namelijk op $0,19.

Het analyseren van de meest populaire munten op basis van het wereldwijde handelsvolume onthult een heel ander verhaal.

Volgens CoinMarketCap is de populairste munt naar volume Tether, gevolgd door Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, EOS en XRP.